Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко зустрілася з представниками благодійних організацій зі США

Дата: 13.07.2022 14:23
Кількість переглядів: 184

Фото без опису
Світова спільнота з перших днів війни активно допомагає нашій державі подолати наслідки агресії росії. Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, задоволення їх гуманітарних потреб - одна з найгостріших проблем, які постали перед органами влади в тилових областях.

Міжнародні благодійні організації з різних держав світу не залишають Івано-Франківщину наодинці з проблемами та надають продукти, медикаменти, техніку та інші гуманітарні вантажі.

Днями заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з представниками благодійних організацій зі США «helpukraine22» та «Move Ukraine» (штат Вашингтон). Гості зазначили, що їм важливо зрозуміти, які виклики постають внаслідок гуманітарної кризи, які конкретні кроки та заходи пропонуються органами влади на місцях задля їх подолання.

Фото без описуФото без опису

Меценати хочуть допомагати у вирішенні питань щодо забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та вже мають досвід і приклади результативної спільної діяльності з органами місцевого самоврядування в інших містах нашої держави. Також вони спеціалізуються на діяльності задля відкриття бізнесу та працевлаштування ВПО.

Фото без опису

Людмила Сірко детально розповіла про роботу обласної військової адміністрації щодо забезпечення гуманітарних потреб внутрішньо переміщених осіб на Прикарпатті, поточну ситуацію в області та актуальні потреби ВПО.

«Найбільш нагальною проблемою сьогодні є забезпечення житлом ВПО, які перебуватимуть у нас впродовж довготривалого терміну, адже сьогодні вони проживають як у приватному секторі, так і у закладах загальної середньої освіти та гуртожитках. Органи влади визначили 33 об’єкти, куди планується перемістити цих людей до початку нового навчального року. Тому доцільним є залучення коштів і проведення ремонтних робіт приміщень для проживання, наданні фінансової допомоги для компенсації плати за оренду приватного житла», – зазначила посадовиця.

За словами Людмили Сірко, також міжнародні донори могли б долучитися до проведення оздоровчої кампанії дітей ВПО та полеглих на фронті, облаштування місць для паліативних хворих та дітей з інвалідністю, адже заявки на розміщення людей, які покидають райони активних бойових дій, продовжують поступати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора