Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Анатолій Миколайович Калитко відзначив своє 80-річчя

Дата: 14.07.2022 14:10
Кількість переглядів: 470

Фото без опису
13 липня заслужений український художник-живописець, педагог, член Національної спілки художників України Анатолій Миколайович Калитко відзначив своє 80-річчя відкриттям виставки власних робіт під назвою «Мистецький ужиток» у Косівському музеї народного мистецтва і побуту Гуцульщини.

Фото без описуУ цей день друзі, колеги, шанувальники його творчих робіт прийшли вітати з славним 80-річним ювілеєм.

Серед присутніх було чимало близьких  Анатолія Миколайовича людей, які прийшли привітати його теплими словами, подарувати квіти та вшанувати його багаторічну працю, якій митець присвятив свою молодість і зрілість, завдяки чому виховав багато молодих професіоналів, які продовжують розвивати справу життя свого вчителя.

Фото без описуПривітати Анатолія Миколайовича та побачити відомі роботи заслуженого художника завітала  голова Косівської райдержадміністрації – начальник районної військової адміністрації Наталія Кучма і з нагоди ювілею вручила митцеві спільну подяку Косівської районної військової адміністрації  та Косівської районної ради за багаторічну сумлінну працю в галузі культури, високий рівень професійної майстерності, особистий внесок  розвиток українського мистецтва та з нагоди 80-річчя.

«Перш за все, здоров’я Вам! родинного тепла, добра та мирного неба над головою, а також нових звершень» - зазначила Наталія Кучма.

Фото без описуНаприкінці урочистостей з нагоди відкриття виставки Анатолій Миколайович подякував усім присутнім за щирі привітання з нагоди його 80- річчя.

Довідково:

Анатолій Калитко народився в селі Оринин Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Трудову діяльність з 1959 року, після закінчення середньої школи, розпочав оформлювачем у Кам'янець-Подільському районному будинку культури. Після строкової служби (1961—1964), працював на Заполяр'ї (1964—1967).

У «Вікепедії» зазначається, що ювіляр у 1967 році поступив на художньо-педагогічний факультет Київського державного художнього інституту. Серед його вчителів були народний художник України, професор Карпо Трохименко, професор Олександр Сиротенко, відомі українські живописці Юлій Ятченко, Анатолій Пламеницький. Закінчив інститут у 1971 році.

Фото без описуЗ 1973 року став викладати в Косівському художньому училищі, яке з 1993 року отримало статус коледжу, а з 2000 — Косівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ. У 2016 році отримав звання доцента.

Творчий доробок художника нараховує понад 500 станкових живописних творів: пейзаж, натюрморт, портрет. Твори представлялися на понад 20 персональних виставках в різних містах України та за її межами.

Нехай множаться Ваші творчі задуми! Многих і благих літ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора