Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мережа ЦНАП Прикарпаття в Топ 5 кращих закладів України, які надали найбільше послуг для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 14.07.2022 17:18
Кількість переглядів: 275

Фото без опису
За час повномасштабного вторгнення росії на територію України, бойові дії окупантів спричинили велику міграцію людей у більш безпечні регіони, в тому числі і на Прикарпаття.

У зв’язку з цим, мережа Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) Івано-Франківської області, Центри Дія, розпочали реєстрацію внутрішньо переміщених осіб та оформлення допомоги на проживання від держави громадянам, які вимушено покинули свої домівки і тимчасово проживають на Прикарпатті.

Директор директорату системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства цифрової трансформації України Олеся Цибулько зазначила, що у березні 2022 року ми розпочали надавати послуги для ВПО через Центри надання адміністративних послуг. А вже станом на 1 травня наші Центри надали 819 112 таких послуг. «Цифри ростуть із кожним днем. Бо загальна статистика по Україні щодо внутрішньо переміщених осіб, на жаль, невтішна. Вдячна всім дотичним до цієї великої та важливої справи», – наголосила посадовиця.

Варто відзначити, що мережа ЦНАП Івано-Франківської області на третьому місці в рейтингу «Топ–5 регіонів» за кількістю наданих послуг для ВПО, а ЦНАП м. Івано-Франківська - на п’ятому місці рейтингу «Топ –10 точок доступу».

За словами заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка таких результатів області вдалося досягти завдяки злагодженій, командній роботі адміністраторів ЦНАП, працівників структурних підрозділів районних державних адміністрацій з питань соціального захисту та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Додамо, що на сьогодні в Івано-Франківській області зареєстровано 140 467 внутрішньо переміщених осіб та оформлено 74 721 допомогу на проживання через ПК « Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора