Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що таке екстериторіальний принцип обслуговування громадян – роз’яснення від Пенсійного фонду

Дата: 14.07.2022 17:33
Кількість переглядів: 476

Фото без опису
Заяву про призначення/перерахунок пенсії разом із необхідними документами особа може подати до будь-якого обраного сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання особи/перебування на обліку як пенсіонера.

Заяву про призначення пенсії, про її перерахунок та необхідні документи можна подати в електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису через вебпортал електронних послуг Фонду (portal.pfu.gov.ua).

Крім того, особа на власний розсуд може обрати сервісний центр, де отримає від фахівців Фонду консультацію, необхідні документи, довідки, або ж зробити це через особистий кабінет на порталі Фонду.

Запроваджений в органах Пенсійного фонду України екстериторіальний принцип обслуговування громадян виправдав себе у період воєнного стану, коли мільйони громадян змушені залишати свої домівки з метою пошуку місця тимчасового проживання, безпечного для життя та здоров’я.

Довідково

З початку широкомасштабного вторгнення росії, починаючи з 24.02.2022 по теперішній час до сервісних центрів головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулися 4194 внутрішньо переміщені особи, в тому числі у липні — 213 осіб, яким надано весь спектр послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора