Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

44 дитини з інвалідністю з Івано-Франківщини уже пройшли реабілітацію у цьому році, – департамент соціальної політики ОДА

Дата: 18.07.2022 19:27
Кількість переглядів: 195


Для забезпечення реабілітаційними послугами дітей з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 27.03.2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» департаменту соціальної політики Івано-Франківської облдержадміністрації на 2022 рік було виділено 5 484 294 гривні.

Станом на 1 липня 2022 року укладено 216 угод із закладами, які надають реабілітаційні послуги на загальну суму 3 980 939 гривень. Відповідно до цих угод уже пройшли реабілітацію 44 дитини.

Для забезпечення дитини з інвалідністю реабілітаційними послугами, зазначають у профільному департаменті ОДА, один із батьків дитини чи її законний представник разом із заявою має подати (із пред’явленням оригіналів) органу соціального захисту населення (крім органу соціального захисту населення обласної держадміністрації), виконавчому органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або центру надання адміністративних послуг копії таких необхідних документів:

- паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу одного з батьків дитини, супроводжуючої особи або її законного представника;

- свідоцтва про народження дитини або паспорта громадянина України, що посвідчує особу дитини;

- індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

- виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого за формою, затвердженою МОЗ;

- документа, який підтверджує статус дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування (для дитини-сироти/дитини, позбавленої батьківського піклування).

- одного з передбачених Податковим кодексом України документів з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків дитини, одного з її батьків (законного представника), супроводжуючої особи (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті громадянина України).

Законодавством передбачено, що діти з інвалідністю проходять реабілітацію в реабілітаційних установах, перелік яких не є вичерпним та формується Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю. З переліком реабілітаційних установ можна ознайомитися за посиланням https://bit.ly/3cl7vjU.

Першочергово реабілітаційними послугами забезпечуються відповідно до поданих заяв діти, які не були забезпечені ними в попередньому бюджетному році внаслідок відсутності бюджетних коштів або у зв’язку з довготривалою хворобою дитини.

Вартість реабілітаційних послуг для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації.

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не може перевищувати 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

Гранична вартість реабілітаційних послуг на рік для однієї дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I, II, III ступеня, збільшується на 50 відсотків для кожного ступеня.

Реабілітаційними послугами в межах їх граничної вартості одна дитина може бути забезпечена декілька разів протягом бюджетного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора