Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Можливість реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю онлайн, без участі держреєстратора

Дата: 19.07.2022 17:01
Кількість переглядів: 251


Мін’юст, ДП «Національні інформаційні системи» та Мінцифри розробили процедуру реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю у автоматичному режимі без участі держреєстратора.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов, передає Урядовий портал.

«Тобто, людина авторизується та подає заявку про відкриття ТОВ через портал Дія. Після цього ця заявка в автоматичному режимі передається для проведення держреєстрації ТОВ. Тобто, уся перевірка даних проходитиме у реєстрах без участі людей», – зазначив він.

Зазначається, що наразі розпочато бета-тестування цієї послуги.

«Якщо ви готові взяти участь у бета-тестуванні – переходьте за посиланням: https://t.me/betatestTOV. Скористатися послугою зможуть громадяни України від 18 років, які мають податковий номер та УНЗР», – йдеться в повідомленні.

В Уряді зазначили, що механізм автоматизованої реєстрації ТОВ спрямований на зменшення адміністративного навантаження, що, у свою чергу, надасть низку позитивних переваг. А саме:

  • зменшиться час на отримання такої послуги, оскільки не буде потреби зайвий раз звертатися до державних органів;
  • буде усунено суб'єктивний фактор під час державної реєстрації і, як наслідок, зменшиться кількість необґрунтованих відмов у державній реєстрації;
  • скоротиться тривалість реєстраційної процедури;
  • буде усунено корупційні складові, які можуть виникати при зверненні до державних органів для надання такої послуги у звичайному режимі;
  • зменшаться черги та кількість осіб, які фізично відвідують суб'єктів надання адмінпослуг.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора