Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прикарпаття за підтримки Червоного Хреста України отримало понад 2,5 тисячі наборів гуманітарної допомоги

Дата: 19.07.2022 17:03
Кількість переглядів: 158

Фото без опису
Івано-Франківська обласна державна адміністрація ще до військового вторгнення росії тісно співпрацювала з Місією Червоного Хреста України.

Сьогодні на Прикарпаття продовжують надходити гуманітарні вантажі від наших партнерів. За підтримки Червоного Хреста України область отримала 1200 продуктових наборів та 1320 медичних наборів від благодійної організації «БФ Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Про це розповіла сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко під час передачі гуманітарного вантажу територіальним громадам області.

Фото без описуФото без опису

«Гуманітарну допомогу передаємо в територіальні громади Верховинського, Калуського, Косівського, Коломийського, Надвірнянського, Івано-Франківського районів та міста Івано-Франківська. Вони попередньо подавали свої запити до обласної військової адміністрації і тепер внутрішньо переміщені люди, які проживають у цих громадах, можуть звертатися безпосередньо на місцях, і отримувати необхідні продукти харчування та медикаменти»,  наголосила посадовиця.

Фото без опису

Додамо, що з перших днів війни Червоний Хрест України надає усе необхідне для внутрішньо переміщених та соціально-незахищених категорій людей на Прикарпатті. Таку допомогу уже отримали 187 організацій, закладів соціальної сфери та ОТГ. Вартість сьогоднішньої допомоги складає понад 890 тисяч гривень.

Гуманітарна координаторка «БФ Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Яна Любимова відзначила ефективну співпрацю з Івано-Франківською ОВА, яка сформувала запити на необхідні медикаменти для переселенців. За її словами, медичні набори сформовані таким чином, щоби у місцях компактного проживання ВПО можна було надати першу медичну допомогу, особливо при підготовці до зимового періоду.

Фото без опису

«Запити на гуманітарні вантажі великі і ми й надалі будемо співпрацювати з міжнародними донорами для забезпечення потреб соціально вразливої категорії людей,  наголосила Людмила Сірко.  Всі разом ми працюємо на Перемогу!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора