Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація – це дієвий та ефективний, а часто і єдиний метод вберегтися від багатьох захворювань

Дата: 20.07.2022 16:07
Кількість переглядів: 237

Фото без опису
На переконання директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Дмитренка, це вкотре доводить пандемія COVID-19, яку ми переживали в кілька хвиль. І хоча з часом було вдосконалено методику надання медичної допомоги та скореговано протоколи лікування коронавірусної хвороби, проте найефективніше долати цю недугу допомогла імунізація двома, або й трьома дозами.

«Варто пам’ятати, що крім коронавірусної інфекції є багато небезпечних захворювань, якими можна занедужати не тільки в дитинстві, але й в дорослому віці, а перехворівши – отримати важкі ускладнення. Тому так важливо подбати про свій захист та захист своїх рідних завчасно, а отже, отримати всі вакцини згідно календаря щеплення. Про рутинну вакцинацію не варто забувати і в умовах воєнного стану, адже Україні потрібна сильна і здорова нація», – зазначив Ігор Дмитренко.

До речі, календар щеплення передбачає обов’язкову імунізацію від десяти захворювань. Серед них –туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, правець, кашлюк, кір, гепатит, гемофільна інфекція, краснуха та епідемічний паротит.

В області наявні всі необхідні вакцини, в тому числі й від коронавірусу, а саме: Pfizer та CoronaVac у достатній кількості. Зауважимо, що вся вакцина в Україні та в області зокрема, – якісна, безпечна, сертифікована, а також безкоштовна.

Відтак керівник профільного департаменту ОДА закликав отримати бустерну дозу для підвищення рівня захисту та покращення ефекту від двох попередніх доз щеплення.

Пройти імунізацію, як рутинну, так і від СOVID-19, можна в пунктах щеплення, звернувшись до свого сімейного лікаря. Це стосується і внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, на Прикарпатті функціонують три центри масової вакцинації населення: в Калуші, Верховині та Надвірній.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора