Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майже 6000 щеплень зробили внутрішньо переміщеним особам у 8 регіонах України за підтримки ВООЗ

Дата: 25.07.2022 16:54
Кількість переглядів: 190

Фото без опису
Обласні Центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України у восьми регіонах здійснили в червні 5 747 щеплень внутрішньо переміщеним особам, 2 689 з них – проти COVID-19. Імунізація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ в Україні. 

«Для захисту українців від вакцинокерованих інфекцій маємо використовувати всі можливості. Наразі це один із пріоритетів політики у сфері охорони здоров’я, адже війна – ідеальне середовище для поширення інфекційних захворювань», – заявив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Інфекційні захворювання, такі як кір, краснуха, поліомієліт, дифтерія, кашлюк, можуть швидко поширюватись. Єдиний спосіб захиститися від них та запобігти розвитку небезпечних ускладнень – щеплення. Всі вакцини за національним календарем щеплень доступні та безоплатні. 

«Зараз вкрай важливо забезпечити людей захистом від вакцинокерованих інфекційних захворювань, зокрема COVID-19. Через розміщення ВПО в місцях компактного проживання зростають ризики, і вчасна профілактика може вберегти їхні життя та здоров?я», – зауважив доктор Ярно Хабіхт, голова ВООЗ в Україні. 

Активну роботу з вакцинації ВПО за підтримки ВООЗ розгорнули Львівська, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Кіровоградська, Вінницька та Тернопільська області. 

«У період війни небезпека інфекцій зростає. Внутрішньо переміщені особи є найбільш уразливі. Допомогти їм зрозуміти це і скористатися дієвим засобом профілактики – вакцинацією, це і є завданням команди фахівців ЦКПХ МОЗ та закладів охорони здоров'я, яке ми виконуємо за підтримки ВООЗ», – прокоментувала цю роботу Наталія Іванченко, голова ДУ «Львівський ЦКПХ МОЗ України». 

Вакцинація ВПО здійснюється за підтримки ВООЗ в партнерстві з Європейським Союзом та USAID.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора