Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук зустрілася із офіційною делегацією з Чехії, яка привезла на Прикарпаття гуманітарну допомогу

Дата: 26.07.2022 22:19
Кількість переглядів: 152


Світлана Онищук зустрілася із офіційною делегацією з Чехії, яка привезла на Прикарпаття гуманітарну допомогу

Сьогодні на Прикарпатті перебувала делегація Пльзенського краю Чеської Республіки на чолі з гетьманом краю Рудольфом Шпотаком.

Чеські посадовці уже вдруге приїхали в область, адже напрацьовано меморандум про співпрацю між Івано-Франківщиною та Пльзенським краєм, який планується підписати найближчим часом.

Із гостями зустрілася голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

«Друзі пізнаються у біді. Ми щиро вдячні нашим чеським колегам за підтримку та надання допомоги, - зазначила Світлана Онищук. - Гуманітарні потреби наших громад зростають, адже Прикарпаття прихистило більше 145 тисяч внутрішньо переміщених громадян. Люди найбільш вразливих категорій й надалі продовжують до нас приїжджати. Тому нам необхідно забезпечити для них і умови проживання, і надати усе необхідне. Ми готуємо і медичні, і соціальні заклади щоби прихистити людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тому допомога наших міжнародних донорів дуже важлива. Разом з вами ми наближаємо нашу перемогу. Економіка, особливо у нас, в тилу, повинна працювати. Тому наша співпраця у гуманітарній, соціальній, культурній сферах є надважливою».

Представники чеської делегації передали для потреб громад області генератори, автомобіль швидкої допомоги, ліки, каремати, інший гуманітарний вантаж.

За словами Рудольфа Шпотака, найближчим часом в область надійде черговий гуманітарний вантаж - 27 палет побутової електротехніки, до збору якої чеська сторона залучила своїх партнерів із Німеччини.

Представники делегації зазначали, що парламент Чеської Республіки одностайний у підтримці України в її боротьбі проти агресора. Вони наголошували на необхідності налагодження подальшої співпраці, зокрема у сфері культури і туризму.

«Ваші пропозиції є дуже цінними для нас, адже ваш край, як і Прикарпаття, мають багату історичну і культурну спадщину. Тому співпраця між нами буде поглиблюватися. Збройні сили України роблять все для Перемоги, яка буде дуже швидко!», - наголосила Світлана Онищук. 

Керівниця Прикарпаття за волонтерську діяльність вручила гостям подяки обласної державної адміністрації та цінні подарунки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора