Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Наше завдання – забезпечити для внутрішньо переміщених людей належні умови проживання», - Світлана Онищук

Дата: 27.07.2022 18:13
Кількість переглядів: 191


Забезпечення на довготривалий термін житлом внутрішньо переміщених людей, які зараз перебувають на Прикарпатті, є одним із напрямків, над яким працює влада спільно з міжнародними донорами.

26 липня голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук провела робочу зустріч із представниками Управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проектів (ЮНОПС), під час якої обговорили перспективи міжнародної співпраці у цьому напрямку.

Сторони обмінялися інформацією щодо можливостей втілення проєктів ЮНОПС зі створення довготривалого житла для внутрішньо переміщених людей, а також підвищення доступності житла для соціально вразливих верств населення області.

Зазначалося, що ЮНОПС – це організація ООН, місією якої є підтримка жителів різних краї світу в покращенні умов їхнього життя, а країн – у сталому розвитку. ЮНОПС реалізує проєкти у десятках держав – членів ООН, співпрацює з широким колом організацій, допомагає партнерам у пошуку і створенні сталих рішень, зокрема, із житлових питань.

Світлана Онищук детально розповіла про перспективи та потреби облаштування довготривалого житла для ВПО на Прикарпатті, адже 66 відсотків із числа переселенців - це сім’ї. Ішлося про ті об’єкти, які є у нашій області, котрі ми готові надати для капітального чи поточного ремонту для облаштування довготривалого житла. Створено відповідну карту об’єктів, щоб міжнародні партнери у найкоротші терміни змогли ознайомитися із ситуацією та визначитися з об’ємами робіт.

«Наше завдання – забезпечити для внутрішньо переміщених людей належні умови проживання. Ми дякуємо нашим міжнародним партнерам і спільно наближаємо нашу Перемогу», - підсумувала зустріч Світлана Онищук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора