Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ліцензія на поводження з небезпечними відходами – онлайн

Дата: 01.08.2022 14:27
Кількість переглядів: 283


Відповідний сервіс вже доступний бізнесу на національній онлайн платформі «ЕкоСистема» https://eco.gov.ua/.

«Ми поступово, але впевнено вдосконалюємо та цифровізуємо нашу взаємодію, наводимо лад у сфері. Можливість онлайн оформити ліцензію на поводження з небезпечними відходами означає, що підприємствам більше не потрібно чекати, поки документи дійдуть поштою до Міндовкілля та будуть зареєстровані. При наявності відсканових файлів та ЕЦП, їх можна надіслати навіть з телефону. Автоматизовані підказки не дозволять допустити технічних помилок», - розповів міністр Руслан Стрілець.

За його словами, цей сервіс стане частиною загальнонаціональної інформаційної системи управління відходами, створення якої передбачено нещодавно прийнятим рамковим законом «Про управління відходами». Міністерство вже працює над розробленням такої системи. Вона дозволить державі контролювати повний життєвий цикл кожної тонни відходів – від її утворення, маршруту перевезення до переробки. 

«Тож ринок працюватиме прозоро, а українці все менше «знаходитимуть» звалища сміття у лісосмугах, парках, біля власних будинків. У тому числі, і з небезпечними відходами. Бо наприклад, лише одна акумуляторна батарея, яка потрапляє у річку, наносить шкоди більше, ніж тисячі тонн відходів від промисловості», - наголосив міністр. 

Проєкт реалізовано за підтримки USAID/UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»

 

За матеріалами сайту Міндовкілля


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора