Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Україна бореться за усю Європу та демократичні цінності, які сповідують у світі

Дата: 03.08.2022 21:05
Кількість переглядів: 280


Сьогодні відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, заступників голови ОДА Людмили Сірко та Віталія Ільчишина із представниками провідного естонського аналітичного центру з питань оборони, безпеки та зовнішньої політики «Міжнародний центр оборони та безпеки» (International Centre for Defence and Security (ICDS). Йшлося про спільну реалізацію проєкту «Посилення стійкості України шляхом розвитку регіонального досвіду з питань безпеки», який здійснюється в рамках програми «Стійка Україна».

Розпочинаючи зустріч, Світлана Онищук зауважила: «Україна зараз стійка. Саме про це щодня говорять наші колеги, донори, представники з інших держав, наші колеги з Європейського Союзу. Увесь світ підтримує нашу країну , саме як стійку державу. Нам надзвичайно приємно, коли щодня вони нас відвідують, підтримують та допомагають. Прикарпаття – це тилова область. Додам, що понад 20 тисяч прикарпатців відстоюють незалежність та суверенітет України».

Делегація з Естонії, яка приїхала на Івано-Франківщину, засвідчила підтримку усьому українському народу. Зазначимо, що понад сорок тисяч українців знайшли прихисток в Естонії у зв’язку із війною.

«Сьогодні ми обговорюємо офіційну концепцію проведення навчань, тренувань, які проходитимуть на Прикарпатті. Ці навчальні заняття із безпекових питань відбуватимуться й в інших областях для представників органів державної влади, місцевого самоврядування, служб з надзвичайних ситуацій, а також органів внутрішніх справ. Нам надзвичайно важливий досвід наших колег, які приїхали до нас з Естонії, а відповідно і їм важливо наш досвід щодо стійкості України та безпекових питань», - зауважила очільниця області.

Важливо, що цей проєкт передбачає проведення міжсекторальних навчань та покликаний ознайомити естонських та інших фахівців із країн Балтії з українським досвідом кризового реагування та кризової комунікації, отриманим на тлі російської агресії періоду 2014 – 2022 років і повномасштабного вторгнення на територію України 24 лютого. Міжсекторальні навчання відбуватимуться у шести західних областях України, зокрема в Івано-Франківській.

Зауважувалося, що проєкт реалізовується за фінансової підтримки Естонської агенції з питань міжнародного розвитку та Офісу Координатора з питань допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках восьмого раунду програми «Development Cooperation Partnership Program».

«Україна бореться за усю Європу та усі демократичні цінності, які сповідують в усьому світі», - наголосила, завершуючи зустріч Світлана Онищук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора