Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь в онлайн-нараді під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля

Дата: 04.08.2022 20:15
Кількість переглядів: 238

Фото без опису
На нараді йшлося про стан готовності до опалювального сезону, завершення збирання урожаю та підготовки до посіву озимих культур під урожай 2023 року.

Фото без опису

Слід відзначити, що в Івано-Франківській області на сьогодні рівень підготовки до опалювального сезону закладів охорони здоров’я та житлово-комунального господарства становить майже 62%. Область –у лідерах у цьому питанні. На Прикарпатті є 845 котелень, які готуються до запуску під час опалювального сезону. Також наявні 42 котельні теплопостачальних підприємств, які мають резерви і також готові до своєї роботи. Тож, у разі виникнення аварійних ситуацій, є відповідні резерви.

Також обговорили питання заборгованості оплати за газ підприємствами теплокомуненерго області, зокрема, в Івано-Франківській, Богородчанській і Калуській територіальних громадах. Світлана Онищук зазначила, що облдержадміністрація регулярно проводить відповідну роботу щодо погашення боргів із громадами та підприємствами. Зокрема, перед нарадою з Прем’єр-міністром очільинця області зустрілася з представниками Калуської територіальної громади за участю голови громади Андрія Найди та представниками Калуської ТЕЦ. Говорили про погашення заборгованості за газ цього підприємства, а також виплати заробітної плати працівникам ТЕЦ.

Фото без опису

Також під час наради з Прем'єр-міністром повідомлялося, що підвищення ціни на газ для населення не буде.

Щодо стану збору урожаю, аграрії області відзначають збільшення майже на 16% урожайності у порівнянні з минулим роком. Зібрали у 3 рази більше зерна та обмолотили у 2,6 разів більше зернових. В області достатньо наявних потужностей для очистки та зберігання врожаю зернових та технічних культур.

Загалом під урожай поточного року площі під сільськогосподарськими культурами аграрії Прикарпаття збільшили на 4,5 тисячі гектарів у порівнянні з минулорічним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора