Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дмитро Кулеба: Новий пакет військової допомоги США свідчить про високий рівень довіри між Зеленським і Байденом

Дата: 09.08.2022 11:27
Кількість переглядів: 203

Фото без опису
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав виділення США нового пакета оборонної допомоги для України обсягом в 1 мільярд доларів і відзначив, що це рішення є свідченням високого рівня довіри між лідерами двох країн і їхніми командами. Про це він розповів у понеділок, 8 серпня, в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Сьогоднішнє рішення про виділення нового безпекового пакета від Сполучених Штатів вартістю в один мільярд доларів із найсучаснішою зброєю є найкращим контраргументом для тих, хто стверджує, що нібито немає довіри між Україною та США», — підкреслив Міністр.

За словами Дмитра Кулеби, надання нового пакета допомоги США також руйнує твердження російської пропаганди про те, що партнери нібито не знають, куди йде надана Україні зброя.

«Партнери все знають, і є високий рівень довіри. Просто треба зберігати холодний розум і перемагати в інформаційній війні», — наголосив Дмитро Кулеба.

Міністр нагадав, що за останні кілька тижнів було вже декілька оголошень від США про надання нової зброї, а загалом з серпня 2021 року надано вже 18 пакетів безпекової підтримки. Він висловив вдячність за ці рішення Президентові США Джозефу Байдену.

«До нового пакета входять не лише добре відомі всім українцям Javelin, але і ракети для не менш добре відомих всім HIMARS та NASAMS, інша зброя. Все це критично необхідне не лише для наших оборонних, але і для наступальних дій», — зауважив він.

Міністр наголосив, що розповіді російської пропаганди про нібито відсутність довіри чи неналежне використання Україною наданої партнерами зброї зазнала невдачі, оскільки новий пакет допомоги є свідченням високого рівня довіри між України та США.

«Виділення нового пакета є свідченням того, що особисто між Президентом Зеленським і Президентом Байденом, а також між командами Байдена та Зеленського склався високий рівень довіри та взаємодії», — підсумував Дмитро Кулеба.

Міністр зауважив, що у світі склався безумовний консенсус, що Україна перемогла Росію на першому етапі інформаційної війни та донесла світові факти, правду та переконливі історії про справжні дії російського режиму. На нинішньому етапі Росія розповсюджує брехливий наратив про те, що надана Україні партнерами зброя нібито іде кудись не туди, і немає довіри між Україною та партнерами, насамперед Сполученими Штатами. Водночас Україна проактивно протидіє цим закидам і не дасть Росії ввести світову спільноту в оману.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора