Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Богдан Футерко: IT-освіта у реаліях війни

Дата: 12.08.2022 17:08
Кількість переглядів: 231

Фото без опису
11 серпня за ініціативи «IТ Ukraine Association», «ITU Public talks», #Frankivsk, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України організовано захід на тему «IT-освіта у реаліях війни».

У фокусі дискусії, присвяченої освіті ІТ-спеціалістів під час війни та світ черству, було питання професійно-технічної освіти, чи може вона стати альтернативним бустером в підготовці ІТ-спеціалістів під час війни?

Спікерами заходу виступили: генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров; заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Богдан Футерко, перший проректор, проректор з навчальної роботи Університету Короля Данила Михайло Косьмій, керуючий партнер в IT-компанії Webmil Web-Production, Senior Delivery Manager, Intellias Ukraine Іван Дячишин та СЕО компанії GoIT Антон Чорний.

Богдан Футерко наголосив: «Переконаний, що передвищі фахові та професійно технічні навчальні заклади можуть забезпечити якісну підготовку фахівців у співпраці з ІТ-компаніями. Але незалежно від того, де саме навчатиметься студент, у ВУЗі, коледжі, профтеху чи на спеціалізованих тренінгах, ми повинні завжди орієнтуватися на підготовку фахівця для роботи на глобальному ринку, у галузі, де фактично не існує кордонів для професіоналів. Хоча впевнений, що український ІТ, який безумовно буде розвиватися і зростати, готовий забезпечити роботою всіх, кого ми зараз підготуємо».

Зазначимо,  що нещодавно Західноукраїнські представництва Асоціації «IT Ukraine» та Ukrsibbank BNP Paribas Group запустили серію менторських зустрічей ITU Public talks #Frankivsk, з метою розвитку регіонального ІТ-потенціалу та його бізнес-спроможностей в нових реаліях.

Виконавчий директор Асоціації «IT Ukraine» Костянтин Васюк підкреслив: «Ми продовжуємо наші активності на заході країни на базі нещодавно відкритого Західноукраїнського представництва Асоціації. Цикл івентів, присвячених актуальним для бізнесу та держави темам, надасть додатковий ресурс та натхнення нашим учасникам. Впевнений, що публічні обговорення будуть корисними як для регіонального бізнесу та ІТ-ком’юніті, так і для наших глядачів, для яких ми створили можливість онлайн-участі. Тема освіти наразі одна з найбільш дискусійних. Воєнний час вніс суттєві зміни та створив нові виклики не лише для національної системи освіти, а й самих підходів до її отримання».

Сьогодні підтримують ініціативу «IТ Ukraine Association», «ITU Public talks», #Frankivsk та розвиток IT-освіти у реаліях війни, облдержадміністрація, місцеві підприємці, ІТ-спеціалісти та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора