Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Одним із основних завдань обласної військової адміністрації при підготовці закладів освіти до нового навчального року – забезпечення відповідних умов безпеки

Дата: 15.08.2022 13:31
Кількість переглядів: 140

Фото без опису
Голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук, директор департаменту освіти і науки ОДА Віктор Кімакович, директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук під час брифінгу розповіли про готовність закладів освіти області до початку навчального року та підсумки Національного мультипредметного тесту ЗНО 2022.

Фото без опису

«Одним із основних завдань обласної військової адміністрації -  підготовка закладів освіти до нового навчального року.  Зокрема, забезпечення у школах, садочках, професійно-технічних  та вищих начальних закладах безпеки наших дітей в умовах воєнного часу, - розповіла Світлана Онищук. -  На Прикарпатті 39,2 % навчальних закладів освіти  готові до офлайн навчання з першого вересня та мають безпечні укриття. Вони пройшли перевірку обласних комісій, які працюють  з кожним  закладом освіти та оглядають укриття, бомбосховища на предмет безпеки».

Зауважувалося, що усі 1208 навчальних закладів пройшли перевірку щодо безпеки. Готові 89 захисних споруд, у 338 спорудах є найпростіші укриття. Тільки 55 шкіл на Прикарпатті не можуть мати укриття, тому розпочнуть навчання в інший спосіб.

Фото без опису

Важливо, що для учнів  обов’язково забезпечуватиметься дистанційне навчання, довіз до шкіл з безпечними укриттями, чи дітей евакуюватимуть у цивільні споруди поблизу.

Віктор  Кімакович  зазначив, що  онлайн чи офлайн  формат навчання визначається за погодженням із батьками учнів та керівниками закладів освіти.

Також під час пресбрифінгу йшлося про завершення основної сесії національного мультипредметного тесту (НМТ). В умовах повномаштабного російського вторгнення традиційне ЗНО змінено на інструмент відбору до вступу у заклади вищої освіти.

Фото без опису

Зазначалося, що підготовка до проведення НМТ тривала три місяці, упродовж яких була створена програма онлайн-тестування, визначена та забезпечена необхідними технікою й кадрами. З обласного бюджету було виділено 800 тисяч гривень для  фінансування підготовки НМТ.

«Цьогоріч 7914 абітурієнтів з Івано-Франківщини склали національні мультипредметні тести, які стали заміною ЗНО у воєнний час в Україні. 424 фахівці впроваджували цей проєкт у 26 закладах освіти, 17 територіальних громадах. 25 прикарпатців отримали 200 балів з трьох предметів, 83 – з двох. 332 – з одного. У розрізі предметів 147 найвищих оцінок отримали з української мови, 219 з історії України, 207 з математики», - сказав  Богдан Томенчук.

На брифінгу Світлана Онищук привітала із Міжнародним днем молоді молодих людей області: «Наша молодь  - патріотична, креативна та ініціативна. Вона є прикладом для всього світу, воює на фронті, волонтерить, активно представляє Україну на міжнародній арені, відстоює мир та незалежність. Зі святом! Перемога буде за нами!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора