Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Отримане від канадських благодійників обладнання допоможе працівникам ДСНС в області ефективніше виконувати свою роботу та справлятися з викликами під час війни

Дата: 15.08.2022 15:51
Кількість переглядів: 195


Канада була, є і буде надійним другом і партнером для України. Між Прикарпаттям та Провінцією Альберта уже 20 років діє Меморандум про співпрацю, яка і надалі продовжуватиметься. На цьому наголосила сьогодні голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук  під час зустрічі з проєктним директором НКО «Firefighter Aid Ukraine» Кевіном Ройлом та президентом Альбертсько-Української Комерційної Палати Віталієм Мілентьєвим

Представники канадських неурядових організацій прибули на Івано-Франківщину в рамках програми «Допомога пожежникам України», яка уже упродовж 10 років впроваджується канадською стороною спільно з головним управлінням ДСНС в області.

На сьогодні надзвичайникам Прикарпаття передано гуманітарну допомогу у вигляді пожежно-рятувального обладнання та спорядження.  

«Справжні друзі пізнаються в біді. Канадських колег не лякають ракетні удари та військовий стан в Україні. Вони надають нам обладнання, яке допоможе працівникам Державної служби надзвичайних ситуацій ефективніше виконувати свою роботу та справлятися з викликами під час війни, - сказала Світлана Онищук. - З провінцією Альберта у нас багато спільних проєктів, які і надалі будуть впроваджуватися та розвиватися. Також дякуємо благодійникам з Канади, які зібрали 10 тисяч доларів. За ці кошти буде придбано медичне обладнання для закладів, у яких лікують наших військових».

 За словами Кевіна Ройла, у час війни важливість співпраці з колегами-надзвичайниками значно посилюється. Доповненням до переданого обладнання найближчим часом також стане дороговартісне обладнання для роботи під час розбору завалів будівель, пожеж, транспортування поранених та інше необхідне  устаткування.

 Також буде проведено заплановане ще до війни двостороннє навчання пожежників. Теоретична частина проходитиме онлайн, а до кінця року  відповідні служби планують приступити до тренувальної програми.

 Також Світлана Онищук вручила канадським колегам грамоти та цінні подарунки.

Більше фото за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора