Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

15 серпня: Ситуація у соціальній сфері

Дата: 15.08.2022 17:06
Кількість переглядів: 357

Фото без опису
МОЗ та Єврокомісія евакуювали групу українців на лікування до клінік Данії. Завдяки співпраці між Міністерством охорони здоров'я України та Європейською комісією здійснено медичну евакуацію ще однієї групи пацієнтів. Зокрема, вдалося евакуювати 11 наших громадян на спеціалізоване лікування до клінік Данії.

На платформі Дія. Цифрова освіта вийшов третій серіал, створений в межах ініціативи першої леді України Олена Зеленська із впровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Новий курс присвячений актуальній темі — допомозі та самодопомозі при посттравматичному стресовому розладі. Переглянувши його, ви дізнаєтесь: як розпізнати перші симптоми цього стану та позбутися них, як відновити свої ресурси та позбавитись почуття провини, як позбавитись важких спогадів та повернутися до активного життя.

За підтримки МОН та Юнісеф «Освіторія» розпочинає навчання із впровадження реформи НУШ у середній освіті. Громадська спілка «Освіторія» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) запускає безкоштовне навчання із впровадження реформи НУШ для підвищення кваліфікації вчителів середньої школи. Курс «НУШ: базова середня освіта» створено спільно з 25-ма провідними освітянами та експертами, щоб надати вчителям середньої школи необхідні знання та навички викладання відповідно до реформи НУШ. За підтримки МОН та ЮНІСЕФ «Освіторія» додатково проводитиме офлайн-навчання для вчителів, які бажають стати сертифікованими регіональними тренерами НУШ для базової середньої освіти.

- У Житомирській лікарні вже працює новітнє кардіологічне відділення. На базі Житомирської лікарні №1 вже цього літа почало функціонувати довгоочікуване відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії. Запустити його вдалося завдяки закупівлі Міністерством охорони здоров’я України сучасного ангіографа. Раніше у Житомирській лікарні, яка цілодобово надає спеціалізовану багатопрофільну медичну допомогу, не було відділення такого профілю. Тепер завдяки новітньому обладнанню в новій спеціалізованій рентгенопераційній лікарі зможуть проводити понад 600 мініінвазивних оперативних втручань на рік та рятувати пацієнтів.

- Станом на 15 серпня 2022 року для вступу до закладів ФПО та ЗВО створено і активовано понад 373 тис. електронних кабінетів. Подано майже 539 тис. електронних заяв. На основі базової середньої освіти подано майже 143 тис. електронних заяв. На основі повної загальної середньої освіти надійшло 340 тис. електронних заяв від вступників. Для здобуття вищої освіти вступники на основі диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра чи молодшого спеціаліста подали майже 56 тис. електронних заяв. 1 серпня 2022 року розпочато реєстрацію електронних кабінетів для вступу до магістратури. Нині зареєстровано 79,4 тис. електронних кабінетів. Подання заяв розпочнеться 16 серпня 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора