Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У першому читанні ухвалено законопроект щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки

Дата: 17.08.2022 10:25
Кількість переглядів: 245


Парламент підтримав у першому читанні євроінтеграційний законопроєкт у сфері захисту довкілля № 5159 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження відповідальності за порушення порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки».

232 народних депутати проголосували «ЗА» створення Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки, встановлення відповідальності за порушення законодавства про СЕО, наділення Держекоінспекції повноваженнями контролювати виконання законодавства про стратегічну екологічну оцінку.

Закон також надає можливість фізичним та юридичним особам оскаржувати в суді дії органів державної та місцевої влади у процесі проведення стратегічної екологічної оцінки.

«Повоєнна відбудова України буде відбуватися за європейськими стандартами. Вже сьогодні ми робимо для цього максимальні кроки. Імплементуємо в наше законодавство європейські правила. Стратегічна екологічна оцінка є одним із ключових інструментів для такого відновлення країни. Тому сьогодні як ніколи важливо не лише удосконалити, зробити прозорою процедуру здійснення стратегічної екологічної оцінки, а й встановити відповідальність за її порушення», - наголосив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, законопроєкт допоможе підготувати підґрунтя для екологічно збалансованого відновлення країни від наслідків війни з рф. 

«Ми вже сьогодні маємо зробити усе, аби під час відбудови враховувалися не лише можливий економічний зиск, а й екологічні наслідки в довгостроковій перспективі», - зауважив міністр.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора