Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: За підтримки міжнародних донорів готуємо соціальні прихистки для внутрішньо переміщених людей на зимовий період

Дата: 18.08.2022 11:40
Кількість переглядів: 276

Фото без опису
Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко взяла участь у засіданні «круглого столу» на тему «Виклики зимового часу, робота з ВПО та їх поселенням», організованому в онлайн-форматі фундацією «США-Україна» та ГО «Ротарі Клуб Київ Інтернешенал».

Спікерами заходу також були представники органів влади Львівської, Полтавської, Чернівецької, Черкаської областей та члени неурядових організацій США і Канади. Мета такого зібрання – поінформувати існуючих та потенційних міжнародних донорів про стан та проблеми у підготовці комунальних та державних закладів до зими в умовах війни, облаштування місць проживання для переселенців, виклики, з якими стикаються місцеві органи влади та шляхи їх вирішення, а також потреби у допомозі для забезпечення належних умов для внутрішньо переміщених людей.

Людмила Сірко подякувала міжнародним донорам, які допомагають нашій області, як тиловій та яка уже прийняла більше 146 тисяч ВПО, справлятися із їх влаштуванням та забезпеченням гуманітарних потреб.

Фото без опису

 «Засоби гігієни, одяг, продукти харчування, побутова техніка - це постійні потреби, які ми забезпечуємо. На Прикарпаття переїхало багато людей та дітей соціально вразливих категорій: інваліди, геріатричні та інклюзивні пацієнти, діти-сироти, вихованці інтернатних закладів. Влада усіляко сприяє їх адаптації та забезпеченні потреб, - розповіла Людмила Сірко. - Нагальною потребою при підготовці до зими є проведення ремонтних робіт на об’єктах, де планується довгострокове перебування переселенців. В області визначено 98 таких приміщень, 26 з них згідно з нашими напрацюваннями уже розглядають та облаштовують наші міжнародні донори».

Фото без опису

 Посадовиця чітко окреслила проблемні питання, які потребують фінансової підтримки гуманітарних партнерів, а саме, проведення ремонтних робіт, компенсація оплати за оренду житла у приватному секторі та санаторних закладах, придбання твердого палива, реконструкція приміщення з облаштуванням реабілітаційного закладу для спинальних хворих, впровадження грантових проектів для сприяння самозайнятості та працевлаштування ВПО. «Ми надамо нашим партнерам напрацювання по трьох напрямках, які сьогодні актуальні. Це заявки для діючих шелтерів, де перебувають ВПО, потреби для місць, де переселенці можуть бути розміщені та потреби за умови завершення робіт із облаштування відповідних місць проживання», - підсумувала Людмила Сірко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора