Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями упродовж усієї історії становлення незалежності та державності

Дата: 24.08.2022 13:44
Кількість переглядів: 226

Фото без опису
Цими днями Україна відзначає найбільш значущі свята у становленні держави – це День Державного Прапора та День Незалежності. З цієї нагоди в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулося урочисте зібрання.

 

Керівники області, очільники церков та лідери релігійних спільнот спільно з представниками громадськості та родин військовослужбовців області помолилися за Україну та її Збройні сили.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за нашу державу, адже для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями упродовж усієї історії становлення незалежності та державності. І сьогодні, як ніколи, Незалежність України – головна перешкода для російського агресора, який намагається політично, економічно та духовно поглинути нашу державу.

Фото без опису

 «На жаль, у страшні і криваві часи для держави, коли у смертельній битві гинуть кращі сини і доньки України, наші Захисники і Захисниці відстоюють кожен клаптик нашої землі, ми відзначаємо День нашої Незалежності. Під нашим синьо-жовтим знаменом об’єднується міжнародна спільнота, яка допомагає нам долати ворога. Наші вчителі, лікарі, волонтери, кожен на своєму місці, своєю жертовною працею робить все можливе для Перемоги! В такій єдності, яка є в державі, Україна була, є і буде! Слава Україні! Героям слава!», - сказала у вітальному слові до прикарпатців голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Фото без опису

 За жертовність та зусилля, проявлені у волонтерській діяльності, організації та наданні матеріальної, фінансової та іншої допомоги ЗСУ, іншим військовим формуванням України для відсічі збройної агресії росії, спрямованої проти суверенітету і територіальної цілісності України, спільно з головою обласної ради Олександром Сичем очільниця області вручили відзнаки — медалі «Доблесть Прикарпаття» та «За заслуги перед Прикарпаттям» військовослужбовцям, волонтерам, благодійникам, лікарям.

 Такі відзнаки також передано у територіальні громади області, де їх очільники нагороджуватимуть кращих представників прикарпатської спільноти. Завершилося зібрання виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний!».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора