Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: На Івано-Франківщині розглядають можливість облаштування інтерактивних, мультимедійних та сенсорних кімнат для ВПО

Дата: 13.09.2022 16:11
Кількість переглядів: 189

Фото без опису
Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представницями Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «COC дитячі містечка  «Україна» та фахівцями департаменту охорони здоров’я,  служби у справах дітей обласної державної адміністрації.

Під час зустрічі обговорювали питання щодо облаштування інтерактивних та мультимедійних  кімнат для дітей внутрішньо переміщених людей.

Фото без опису

«Для обласної військової адміністрації важливим є не тільки поточні та капітальні ремонти об’єктів, де мали би проживати внутрішньо переміщені особи. Актуальним зараз також є й облаштування інтерактивних кімнат для їх дітей, де вони могли би повноцінно навчатися. Ці кімнати забезпечуватимуться необхідною оргтехнікою задля того, щоби онлайн-навчання для дітей внутрішньо переміщених людей проходило в затишних та комфортних умовах. Важливим зараз є й облаштування необхідних  мультимедійних кімнат для дітей дошкільного віку», - зауважила Людмила Сірко.

Йшлося й про можливість створення сенсорних  кімнат задля надання якісних послуг для прикарпатських дітей та дітей внутрішньо переміщених людей в закладах охорони здоров’я області.

Фото без опису

Представники Благодійного фонду «COC дитячі містечка  «Україна» висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям, зокрема, щодо облаштування інтерактивних, мультимедійних та  сенсорних кімнат у шкільних, дошкільних закладах освіти, прикарпатських санаторних закладах, де проживають діти переселенців.

«У зв’язку із великою кількістю внутрішньо переміщених дітей, - а це майже 46 тисяч, -   є потреба і в обладнанні сенсорних кімнат, яка допоможе медикам області надавати якісні послуги з діагностики.  Зараз розглядаємо обласні та місцеві заклади, де можна буде облаштувати такі кімнати. Хочу наголосити, що активна  позиція наших благодійних партнерів у даному питанні  – це успішний приклад  небайдужості до проблем внутрішньо переміщених людей», - зауважила Людмила Сірко.

Довідково

СОС Дитячі Містечка - благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Ця організація реалізує багато благодійних проєктів .  Одним із них є проєкт «Соціальна інфраструктура для внутрішньо-переміщених родин (комунікаційна назва «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді», за підтримки ЮНІСЕФ через Українську мережу за права дитини.

Продовження за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора