Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд уточнив механізм надання грантів для садівництва та тепличного господарства

Дата: 03.10.2022 09:47
Кількість переглядів: 162

Фото без опису
Постановою Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. № 1065 «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 р. № 738» внесено зміни до Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства і Порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства. Про це повідомляють в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Зокрема, зміни стосуються умов надання грантів на будівництво модульної теплиці: відповідно до типового проекту орієнтовною площею 2 га (не менше 1,6 га та не більше 2,4 га) з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 га модульних теплиць шляхом будівництва (встановлення) модульної теплиці, придбання засобів виробництва (садивний матеріал, насіння, технологічне обладнання), покриття витрат на їхню доставку та введення в експлуатацію.

Також у порядку надання грантів для садівництва передбачається створення нових робочих місць у кількості згідно з додатком 1 до порядку, зокрема, постійних працюючих – на стадії висадки насаджень, сезонних працюючих – при вступі саду у фазу товарного плодоношення, яка визначається проектом висадки насаджень, але не пізніше п’ятого року після висадки насаджень.

Разом з тим, конкретизується, що до заяви обов’язково додається (в залежності від виду гранту), підписаний розробником проект будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проекту), або ж підписаний розробником проект висадки насаджень.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило програми безповоротних грантів для аграріїв, які були затверджені постановою від 21 червня 2022 р. № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу». Програми стосуються розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а також тепличних господарств. Основна мета цих програм – підтримка суб’єктів підприємництва, агровиробників, створення робочих місць та забезпечення продовольчої безпеки. Міністерством вже опрацьовано 111 заявок, що надійшли від «Ощадбанку», з яких 30 погоджені на суму 135 955 000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора