Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Знання і досвід канадських партнерів допоможуть після війни відбудувати Прикарпаття і Україну

Дата: 05.10.2022 13:19
Кількість переглядів: 276

Фото без опису
Відбулося підписання Меморандуму про порозуміння між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та Урядом провінції Альберта (Канада). Підписали документ голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук та Прем’єр-міністр провінції Альберта Джейсон Кенні.

 

Зазначимо, що цей Меморандум є пролонгацією підписаних у 2004, 2010 та 2017 роках меморандумів між обласною державною адміністрацією та Урядом провінції Альберта.

Фото без опису

Задля розвитку міжрегіонального співробітництва канадські партнери ініціювали продовження терміну дії Меморандуму на наступних п’ять років, доповнивши його пріоритетом «енергетичне співробітництво (включаючи розвідувальні роботи та видобуток вуглеводнів, відновлювану енергію, електроенергію та скорочення викидів парникових газів)». Адже, за словами Джейсона Кенні, провінція Альберта має значні енергетичні потужності, включаючи запаси нафти та газу, технічний досвід, а останнім часом тут розвиваються технології із використання геотермічних ресурсів. Тож, урядовець висловив сподівання, що канадська сторона може прикластися до розвитку таких потужностей і на Прикарпатті, щоб допомогти українцям стати енергетично незалежними.

Світлана Онищук своєю чергою подякувала панові Кенні за підтримку у складний для України час. Вона відзначила допомогу Уряду провінції Альберта, в якій, до слова, найбільша українська діаспора в Канаді, а також Конгресу українців Канади.

Фото без опису

«Канадці не тільки відкрили свої двері для біженців з України, вони надають нам значну фінансову і гуманітарну допомогу. Ми щиро вдячні за солідарність із нами в усіх питаннях, – сказала очільниця Івано-Франківщини. – Я впевнена, що після війни настане нова ера відбудови Української держави і потужний науковий потенціал наших партнерів стане нам у нагоді. Знання і досвід у сфері енергетики будуть надзвичайно корисними не тільки для нашої області, але й для усієї України».

Додамо, Івано-Франківська обласна військова адміністрація зі свого боку запропонувала доповнити зазначений Меморандум пріоритетами «туризм», «охорона навколишнього середовища», «громадська безпека та захист».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора