Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко провела робочу зустріч щодо пенсійного забезпечення прикарпатців та внутрішньо переміщених осіб

Дата: 07.10.2022 09:38
Кількість переглядів: 138

Фото без опису
Сьогодні  заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в області. Під час зустрічі йшлося про  виконання завдань щодо пенсійного забезпечення та готовність до виконання функцій з виплати, призначення житлових субсидій, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого побутового палива і скрапленого газу.  

Фото без опису

«На сьогодні Пенсійний фонд України розбудовується як сучасна, відкрита сервісна установа, що надає якісні стаціонарні та дистанційні послуги населенню. Головне управління – обслуговує 335 тисяч пенсіонерів, веде електронні реєстри більше 320 тисяч застрахованих осіб, працює із внутрішньо переміщеними людьми. Для якісного надання послуг фахівці використовують новітні інформаційні технології, впроваджують автоматизацію та цифровізацію технологічних процесів призначення та виплати пенсій. З жовтня цього року до Пенсійного фонду додатково передано функції щодо виплати житлових субсидій та пільг, а з грудня і їх призначення», - розповіла Людмила Сірко.

Фото без опису

Посадовиця зауважила, що для прикарпатських пенсіонерів, так і для внутрішньо переміщених осіб пенсійні виплати є основним джерелом доходу. Незважаючи на воєнний стан ми повинні об’єднати зусилля усіх задля забезпечення вчасного фінансування пенсій у повному обсязі.

Під час зустрічі йшлося й про стан виконання в області призначення та виплати пенсій, наповнення бюджету Пенсійного фонду України та забезпечення ведення реєстру застрахованих осіб, готовність 17-ти сервісних центрів до виконання функцій з прийому заяв від одержувачів субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, перерахунки пенсій, налагодження роботи пенсійного сервісу України,  обслуговування внутрішньо переміщених осіб, електронні можливості вебпорталу електронних послуг, забезпеченість комп’ютерною технікою та стан документообігу в Головному управлінні Пенсійного фонду України в області.

Обговорювали питання реформування системи надання пільг та субсидій,  зокрема, передачу функцій органам Пенсійного фонду України щодо  призначення, нарахування та виплати пільг та житлових субсидій. Передбачається проведення соціальних виплат за принципом екстериторіальності через єдину виплатну агенцію – Пенсійний фонд України, якою буде здійснюватися адміністрування житлових субсидій, а також пенсій.

Фото без опису

Наголошувалося на важливості організації роботи щодо  оцифрування трудових книжок та електронізації пенсійних справ.  

Людмила Сірко підкреслила  важливість роботи працівників Пенсійного фонду України в умовах воєнного стану. Особливо це стосується прийому та обслуговування громадян, які були вимушені переїхати з тимчасово окупованих територій області. Посадовиця  висловила слова подяки працівникам головного управління за їх роботу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора