Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олексій Чернишов: Наше завдання — забезпечити теплом кожного українця

Дата: 07.10.2022 10:13
Кількість переглядів: 307

Фото без опису
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів 9 засідання Штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років.

«Наше завдання — забезпечити теплом кожного українця. Як і обіцяли, спільними зусиллями завершуємо підготовку до опалювального сезону в Україні. Наразі 97 % об’єктів інфраструктури на підконтрольних територіях до нього готові. Дякую всім учасникам Штабу, керівникам ОВА та громад, працівникам житлово-комунального господарства, будівельникам — вони виконали фантастичну роботу для того, щоб усі українці на підконтрольних територіях були гарантовано обігріті», — зазначив Олексій Чернишов.

Він проінформував, що загалом на підконтрольній території, де немає руйнувань, 16 обласних адміністрацій повідомили про повну готовність житлового фонду до опалювального сезону. 

Станом на 3 жовтня внаслідок збройної агресії росії на території України загалом уражено 527 об’єктів критичної інфраструктури у сфері теплопостачання, а саме: 386 котелень, 12 ТЕЦ, 2 ТЕС та 127 центральних теплових пунктів.

Під час засідання Штабу ОЗП перший заступник Міністра енергетики України Юрій Власенко проінформував про стан накопичення природного газу, вугілля, законтрактованих обсягів енергоресурсів та їх прогнозні показники на початок опалювального сезону.

Також Генеральний директор ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» Сергій Бєляєв ознайомив учасників засідання зі станом укладання договорів на постачання природного газу між виробниками теплової енергії та ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг». 

Окрім того, заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська доповіла про стан підготовки та відновлення об’єктів тепло-, водопостачання і водовідведення до ОЗП 2022/23. 

Також, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, що цьогоріч суворої зими не буде.

«Така ймовірність для України є мізерною. Усі зими у нас із температурним режимом вищі за норму. Не виключаються морозні періоди, можливо, навіть сильні. Але вони будуть короткі й на загальному періоді зими не позначаться”, — зазначив Микола Кульбіда.

Нагадаємо, на 7 засіданні Штабу ОЗП Міністр Олексій Чернишов закликав всіх ретельно підготуватися до опалювального сезону. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора