Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОЛК АЗОВ – ЯНГОЛИ МАРІУПОЛЯ

Дата: 11.10.2022 14:14
Кількість переглядів: 138

Фото без опису
З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на виконання Указу Президента України від 14 жовтня 2014 року № 806/2014 «Про День захисників та захисниць України», родини загиблих воїнів полку «Азов» підготували тематичну соціальну кампанію з розміщення білбордів, сітілайтів у всіх областях України, метролайтів у столиці із зображеннями, які нагадують українцям про подвиг захисників і захисниць із підрозділу «Азов» Національної гвардії України, які до останнього боролися, обороняючи місто Маріуполь, і віддали життя за долю України. Хештег соціальної кампанії - #АзовВоїниСвітла. 

Фото без опису

Полк «Азов» народився на фронті в той час, коли Україну поглинув суцільний хаос. Це, безумовно, був переломний момент в історії нашої держави, коли Україна реально могла втратити свою незалежність. З перших днів створення, «Азов» ніколи не відмовлявся від виконання найскладніших і найнебезпечніших бойових завдань. Таким чином в червні 2014 року завдяки рішучим діям «Азову» Маріуполь було звільнено від проросійських терористів. А вже взимку 2015 року завдяки мужності та героїзму азовців, які загинули під час проведення Павлопіль-Широкинської наступальної операції, ворог був змушений відступити від околиць Маріуполя і з тих пір жодного разу не обстрілював з артилерії житлові квартали цього міста. З самого початку російсько-української війни на Донбасі силами «Азову» було знищено сотні проросійських бойовиків, відвойовано десятки кілометрів української землі та звільнено вісім населених пунктів, серед яких Маріуполь, Мар’їнка, Павлопіль, Лебединське, Широкине та інші. З початком відкритого російського вторгнення, поставлені перед захисниками Маріуполя —• стримати угруповання військових російської федерації і не пустити їх на Запоріжжя і Донбас — виконано успішно та без перебільшень змінили хід війни. Вже восьмий рік «Азов» стоїть на захисті нашої держави. За час існування вони пройшли яскравий та нелегкий бойовий шлях.

Фото без опису
Мета соціальної кампанії - нагадати співгромадянам про військовослужбовців, які загинули, виборюючи для українців вільне незалежне життя та вшанувавати пам’ять воїнів полку «Азов», які стояли пліч-о-пліч з іншими воїнами, носили один шеврон, підставляли братнє плече, розділяли окопний побут та радість перемог, але, на жаль, не повернулися з поля бою.

Найвища ступінь самопожертви - віддати життя за Батьківщину, битися до кінця - девіз “азовців”.

#АзовВоїниСвітла

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора