Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпатті понад 80 сільськогосподарських підприємств різних форм власності займаються утриманням великої рогатої худоби

Дата: 19.10.2022 09:05
Кількість переглядів: 230

Фото без опису
За даними департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в аграрних підприємствах області, які утримують велику рогату худобу, спостерігається збільшення поголів'я в порівнянні, як до початку, так і до попереднього періоду минулого року.

Станом на 1 жовтня 2022 року в сільськогосподарських підприємствах області збільшено у порівнянні до минулорічного показника чисельність поголів'я великої рогатої худоби на 0,9 тис. голів (9,3 відс.) та складає 10,6 тис. голів, у тому числі корів на 0,4 тис. гол. (9,8 відс.) та, відповідно, утримується 4,5 тис. голів.

На даний час на Прикарпатті понад 80 сільськогосподарських підприємств різних форм власності займаються утриманням великої рогатої худоби.

В молочному скотарстві ефективно працюють шість племінних господарств по розведенню української чорно-рябої та української червоно-рябої молочної породи та одне господарство по розведенню голштинської породи, в яких можна придбати племінний молодняк від високопродуктивних корів.

Племінне м'ясне скотарство представлене двома господарствами, які вирощують абердин-ангуську та поліську м'ясну худобу.

ПрАТ "Івано-Франківське племпідприємство" забезпечує пункти осіменіння в сільськогосподарських підприємствах та у фізичних осіб-підприємців області високоякісним генетичним потенціалом для штучного осіменіння корів та телиць.

Завдяки Державній підтримці через Державний аграрний реєстр фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції можуть скористатися одноразово до 15 листопада поточного року спеціальною бюджетною дотацією за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності - у розмірі 5 300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача (постанова КМУ від 16.08.2022 № 918).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора