Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: Попри впровадження воєнного стану фахівці обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю забезпечують реалізацію заходів щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю

Дата: 19.10.2022 15:30
Кількість переглядів: 181

Фото без опису
Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із фахівцями обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Йшлося про організацію роботи Фонду та необхідність забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю, учасників бойових дій та цивільних осіб, які постраждали внаслідок бойових дій та  цивільних осіб, які постраждали внаслідок військової агресії.

Фото без опису

«Попри впровадження в Україні воєнного стану фахівці обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в області продовжують роботу задля надання необхідних видів допомог, – зазначає, Людмила Сірко. - Здійснюється фінансове забезпечення заходів щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю  та забезпечується  в межах повноважень реалізація заходів щодо зайнятості та працевлаштування осіб з інвалідністю, зокрема й створення необхідних робочих місць».

 

Фото без опису

Заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Андрій Магас розповів, що станом на 18 жовтня  завдяки відділенню Фонду 2492  особи з інвалідністю отримали 7476 необхідних виробів, зокрема, 447 осіб  (954  виробів) - протезно-ортопедичні вироби,  405 особи (1214  виробів) - протези  молочної залози,  1158 осіб (4632 виробів) - ортопедичне взуття,  136 осіб  (273 виробів) - засоби для пересування (крісла колісні), 125 осіб  (250 виробів) - засоби реабілітації, 42 особам  (42 виробів) ремонтували допоміжні засоби.

Фото без опису

Зауважувалося, що особи з інвалідністю отримують необхідні компенсації  вартості за самостійно придбані технічні та інші необхідні засоби реабілітації. Зокрема, телефони отримали  101 особа з інвалідністю, палиці-милиці – сім осіб та акумулятори – три особи.

Під час зустрічі  обговорювали й питання працевлаштування  осіб з інвалідністю, заходи щодо сприяння їх зайнятості та організацію навчання осіб з інвалідністю.

Додамо, на сьогодні 45 студентів з інвалідністю звернулися за оплатою навчання до відділення Фонду. Із них оплатили 35 студентам на суму 301318 гривень. Працевлаштовані чотири випускники у 2022 році.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора