Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук обговорила з міжнародними донорами потреби внутрішньо переміщених людей

Дата: 21.10.2022 10:03
Кількість переглядів: 143

Фото без опису
В обласній державній адміністрації відбулася чергова координаційна зустріч із міжнародними благодійними організаціями, зокрема, представниками регіонального офісу Управління ООН. Участь у її роботі взяли голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Фото без опису

За словами начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук, зустрічі із міжнародними партнерами націлені на забезпечення потреб внутрішньо переміщених людей. Останнім часом спостерігається зменшення надходження гуманітарної допомоги на Прикарпаття, тож, обласна військова адміністрація поглиблює співпрацю із міжнародними організаціями задля залучення різного роду допомоги.

«Сьогодні ми додатково потребуємо генераторів для забезпечення безперебійного електропостачання. Адже попереду нас чекає важка зима, зважаючи на численні обстріли об’єктів критичної інфраструктури. Тому мусимо бути готовими до аварійних відключень електроенергії та теплопостачання», – розповіла очільниця області.

Керівниця Прикарпаття зазначила, що в область продовжують прибувати внутрішньо переміщені люди.

Фото без опису

«Ми очікуємо прибуття евакуаційного потяга із людьми, які потребують паліативної допомоги, а це понад 50 осіб,  тому повинні для них організувати належні умови, створити вільні ліжко-місця. Також нам необхідно обладнати пункти обігріву для людей та завершити ремонтні роботи у 26-ти приміщеннях для довготривалого проживання внутрішньо переміщених людей», – зазначила Світлана Онищук.

Під час зустрічі йшлося про забезпечення людей із числа ВПО теплим одягом. Окремо обговорювалася потреба дітей внутрішньо переміщених людей у канцелярському приладді та планшетах. Наразі школярам необхідно понад три тисячі планшетів. Частину комп’ютерного обладнання погодилося надати Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Також керівниця області поділилася із міжнародними партнерами успішним досвідом проведення благодійного аукціону на підтримку Збройних сил України та анонсувала черговий такий захід в онлайн-форматі із залученням міжнародних організацій.

За словами Світлани Онищук, у рамках аукціону було зібрано понад три з половиною мільйони гривень. За ці кошти вже придбано шини та відправлено на передову для бійців ЗСУ.

«Щоденно ми продовжуємо працювати для підтримки внутрішньо переміщених людей та наших Захисників, – підкреслила Світлана Онищук. – У цей час ми не маємо права опускати руки, а повинні працювати до Перемоги».Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора