Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

10 громад Прикарпаття отримали обладнання для прихистків

Дата: 21.10.2022 13:13
Кількість переглядів: 197

Фото без опису
10 територіальних громад на Івано-Франківщині обговорили співпрацю у подоланні наслідків гуманітарної кризи, спричиненої війною в Україні, та отримали комплекти обладнання для покращення побутових умов у прихистках для внутрішньо переміщених осіб.

19 жовтня у Старобогородчансьеій громаді за ініціативи Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття відбулося засідання "круглого столу" «Співпраця громад задля подолання гуманітарних наслідків війни». Представники 10-ти прикарпатських громад поділилися власним досвідом подолання кризових явищ на рівні місцевого самоврядування. Зокрема, йшлося про створення та підтримку роботи прихистків для внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису

«Прикарпаття – тиловий регіон України, який потребує відповідних рішень в умовах війни. Є два ключових фактори, які чинять найбільший вплив на ситуацію. По-перше, збільшилася кількість населення у тергромадах Прикарпаття. По-друге, відповідно, збільшилось навантаження на соціальну інфраструктуру в громадах – школи, садочки, медичні заклади. А за цим стоять видатки, які не були передбачені у бюджетах. Тож коштів бракує і ми всі спільно шукаємо шляхи забезпечення цих потреб», – зазначив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Ігор Мельничук.

Одним із шляхів у сьогоднішніх умовах є пошук донорської підтримки та гуманітарна допомога. У рамках проєкту «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування Прикарпаття у покращенні побутових умов у прихистках для ВПО, їх доступності до медичних сервісів» було передано для 10-ти громад комплекти обладнання для прихистків. Їх отримали представники Дзвиняцької, Косівської, Переріслянської, Старобогородчанської, Войнилівської, Городенківської, Рожнівської, Матеївецької, Вигодської та Калуської громад Івано-Франківської області. До комплектів увійшли електричні бойлери та обігрівачі, душові кабіни, сантехнічні комплекти.

 

Фото без опису

Також кожна з громад отримала для прихистків тонометри та пам’ятку з питань профілактики серцево-судинних захворювань, яку розробили в межах проєкту. Адже стреси та інші несприятливі обставини, пов’язані з війною, провокують пришвидшений розвиток серцево-судинних захворювань. А їх перший дзвіночок – підвищений артеріальний тиск. Вчасно розпізнаний такий фактор ризику – можливість попередити захворювання і отримати медичну допомогу.

Зазначимо, що даний проєкт реалізується Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття та передбачає покращення умов у прилистках для внутрішньо переміщених осіб у 10-ти громадах Прикарпаття. Зокрема, шляхом передачі обладнання. Проєкт здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та CARE Deutschland в рамках Грантової гуманітарної програми «Гуманітарна солідарність».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора