Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Допомога вимушено переміщеним особам – справа спільна

Дата: 24.10.2022 16:40
Кількість переглядів: 140

19 жовтня 2022 року Косівською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості спільно з Івано-Франківським відділенням Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища  «Регіон Карпат» NEEKA та Центром надання соціальних послуг Косівської міської ради проведено захід з вимушено переміщеними особами.

Мета заходу – створення сприятливих умов для навчання, перекваліфікації та працевлаштування ВПО, їх інтеграції у місцеву громаду, створення ефективного простору.
В рамках зустрічі запропоновано підходи, спрямовані на забезпечення інтеграції ВПО та їхнього включення у життя громади, надання їм доступу до участі у місцевих програмах та низки інших можливостей.
Начальник відділу активної підтримки безробітних Юрій Думенчук розповів про послуги служби зайнятості, можливості працевлаштування, професійного навчання. Також розповів про можливість отримання грантів на започаткування власної справи, детально зупинився на обговоренні Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» та психологічних аспектах підприємницької діяльності.
На завершення заходу учасники дійшли висновку, що лише спільними зусиллями органів влади, міжнародних, громадських та волонтерських організацій можна досягти успіху у вирішенні проблемних питань вимушено переміщених осіб.

Начальник відділу 
активної підтримки безробітних
Ю.М. Думенчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора