Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Спрощено порядок продовження строку дії закордонного паспорта для дітей

Дата: 27.10.2022 10:37
Кількість переглядів: 155


За ініціативою Уповноваженого Верховної ради України з прав людини спрощено порядок продовження строку дії закордонного паспорта для дітей

Відповідно до Тимчасового порядку внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон, затвердженого постановою Кабміну від 28.02.2022 № 170, для продовження дії закордонного паспорту дітям до 16 років під час їх перебування за межами України була передбачена процедура, за якою батьки або інші законні представники мали подати відповідну заяву до міграційної служби або консульської установи.

В умовах повномасштабного вторгнення і масового виїзду громадян України за кордон, постало питання продовження дії закордонних паспортів для дітей, які виїхали за межі України у супроводі осіб, які не є їхніми законними представниками. Відповідні скарги неодноразово надходили до Омбудсмана. У зв’язку із цим, Уповноважений звернувся до МВС України з пропозицією переглянути чинні норми та внести відповідні зміни.

18 жовтня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 1185 «Про внесення змін до постанови Кабміну від 28.02.2022 № 170». Відтепер подавати заяву про продовження дії паспорта для виїзду за кордон дитині, якій не виповнилось 16 років, може як законний представник, так і представник, що діє в інтересах дитини на підставі довіреності.

Крім цього, вказаною постановою передбачена можливість пред’явлення е-свідоцтва про народження для внесення в закордонний паспорт інформації про дитину, а також вклеювання фотокартки дитини на будь-якій вільній сторінці закордонного паспорту в разі відсутності на сторінках № 2-5 вільного місця.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора