Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Де на Івано-Франківщині можна вивчити українську мову безкоштовно

Дата: 02.11.2022 08:18
Кількість переглядів: 109

Фото без опису
Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови спільно з Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича створили вебдодаток «Інтерактивна інформаційна мапа» (https://frontend-diploma.herokuapp.com), за допомогою якої наразі можна дізнатися про безкоштовні мовні курси та розмовні клуби, які діють у області чи обласному центрі, та прийняті місцеві програми з опанування української мови.

«Цей додаток є результатом спільної роботи студента університету Богдана Іфтода та його наукового керівника, асистента кафедри прикладної математики та інформаційних технологій факультету математики та інформатики Анастасії Юрійчук, які швидко та якісно допомогли у реалізації цієї ідеї.

Щиро дякуємо всім активістам та небайдужим, які популяризують українську мову, створюють безкоштовні локації для вивчення мови та розширюють мережу курсів», − зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Інформаційна мапа буде постійно оновлюватися та доповнюватися, – зауважують в Уповноваженого із захисту державної мови.

Додамо, що згідно із даними вебдодатку  «Інтерактивна інформаційна мапа» в Івано-Франківській області наразі діють 18 курсів та клубів, де усі охочі можуть розпочати вивчення або вдосконалити свої знання з української мови. Їхній перелік – за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора