Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Напад росії на Україну змінив пріоритети кліматичної політики в Україні

Дата: 07.11.2022 16:30
Кількість переглядів: 240

Фото без опису
Напад росії на Україну поставив світ перед серйозними загрозами глобального масштабу, пов’язаними із можливістю розв’язання світового військового конфлікту, настання ядерної катастрофи та зростанням негативних наслідків глобальної зміни клімату.

 

З 6 по 18 листопада цього року в Єгипті проходить 27 Конференція сторін (COP27) рамкової Конвенції ООН зі зміни клімату (РКЗК ООН). Вона є не лише ключовим міжнародним майданчиком для протидії кліматичній кризі, але і важливим важелем впливу на національну політику країн. Всі 196 держав-учасниць Паризької Угоди, включно з Україною, беруть участь в COP для синхронізації своїх кліматичних політик та пошуку рішень для стримування росту середньорічної температури.

Враховуючи усі негативні впливи війни росії в Україні на довкілля, в тому числі на зміну клімату представники Української кліматичної мережі наполягають на тому, що:

  • викиди, які росія спричинила починаючи з 24 лютого 2022 року безпосередніми військовими діями, мають бути зараховані на баланс країни агресора.
  • зарахування викидів тимчасово окупованих територій Автономної республіки Крим України та території Донбасу, не пов’язаних з військовими діями, до кадастру викидів російської федерації є неприпустимими.
  • країни мають прискорити енергетичний перехід, з викопного палива на відновлювані джерела енергії. Тим самим досягти затверджених цілей Паризької угоди та не допустити майбутніх війн та конфліктів.
  • важливо надати підтримку країнам, що розвиваються, у боротьбі зі втратами та збитками, спричиненими зміною клімату. Це також відіграє важливе значення для підтримки міжнародного співробітництва в галузі клімату.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора