Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Івано-Франківщина отримала Концепцію розвитку велоінфраструктури

Дата: 09.11.2022 11:01
Кількість переглядів: 125


Розпорядженням Івано-Франківської обласної військової адміністрації від 07.11.2022 №421 схвалено Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури Івано-Франківської області (далі – Концепція).

Концепція розроблена в рамках реалізації проєкту «Bike AcceNT: велосипедна доступність об’єднує території» спільно з експертним середовищем, представниками органів місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, за участі управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій, департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Концепція розкриває можливості, які створює розвиток велосипедної інфраструктури, визначає сучасний стан та перспективи велосипедного руху в регіоні, описує основні вимоги, які потрібно враховувати при розробці містобудівної документації, а також плануванні, будівництві та реконструкції об’єктів транспортної інфраструктури.

З метою ефективного застосування Концепції розроблено рекомендації для органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання всіх форм власності та громадських організацій.

Івано-Франківська область стала першою серед регіонів в Україні, де прийнято нормативний документ, що передбачає створення належних умов для посилення інтеграції велосипедного транспорту в загальну систему транспортної інфраструктури та туристичної галузі, поліпшення якості життя мешканців і підвищення привабливості території.

Ознайомитись з Концепцією можна за посиланням: 
https://www.if.gov.ua/npas/pro-shvalennya-koncepciyi-rozvitku-velosipednoyi-infrastrukturi-ivano-frankivskoyi-oblasti-2.

Довідково:
Проєкт «Bike AcceNT: велосипедна доступність об'єднує території» реалізований Центром соціальних та ділових ініціатив (Україна) у партнерстві з Пряшівською Велосипедною Групою Костітряс (Словаччина), Агентством сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА» (Україна), селом Птрукша (Словаччина) та співфінансувався ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора