Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З Днем Незалежності, Польще!

Дата: 11.11.2022 14:10
Кількість переглядів: 143

Фото без опису
Сьогодні наші добрі друзі та сусіди поляки відзначають національне свято – День Незалежності. Польща – це держава з багатовіковою історією та чітко визначеним курсом на майбутнє. Історія Польщі багата драматичними подіями: війни, три розподіли країни, декілька повстань, багатовікова боротьба за незалежність. Та 104 роки тому польський народ нарешті здобув довгоочікувану незалежність.

Від початку повномасштабної війни наші сусіди першими відкрили свої обійми для українців, які тікали від російської агресії. Впродовж майже 9 місяців Україна отримує від Польщі військову та гуманітарну допомогу. Безмежна польська підтримка відчувається скрізь. Така допомога – неоціненна.

«Ми шануємо наші доброзичливі відносини, які побудовані на міцних партнерських засадах, взаємній повазі та дієвій співпраці. Надзвичайно цінуємо колосальну підтримку українського народу та Прикарпаття зокрема у часи повномасштабної війни з росією. Саме з Польщі наша область отримала рекордні 500 тонн гуманітарної допомоги. Підкарпатське воєводство, яке є нашим партнером, прийняли на відпочинок цього літа дітей наших військовослужбовців», – зазначила з цього приводу голова обласної військової адміністрації.Світлана Онищук.

Вона також подякувала Президенту Республіки Польща Анджею Дуді, котрий виступив перед українським Парламентом та висловив свою беззаперечну підтримку.

Очільниця області висловила переконання, що українсько-польська співпраця завдяки успішному правлінню Президента України Володимира Зеленського тільки поглиблюватиметься, розвиватиметься та продовжуватиметься у напрямку якнайшвидшої нашої Перемоги, післявоєнної відбудови та реалізації євроінтеграційного курсу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора