Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко зустрілася з представницями неурядової гуманітарної організації «Save the children»

Дата: 15.11.2022 08:15
Кількість переглядів: 98


Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представницями неурядової гуманітарної організації «Save the children» та заступником директора департаменту освіти і науки ОДА Андрієм Сташківим. Йшлося про обладнання цифровими навчальними кімнатами закладів освіти та шелтерів, де навчаються й проживають внутрішньо переміщені люди.

Людмила Сірко зауважила, що спільно з благодійними фондами, міжнародними організаціями на Прикарпатті налагоджена ефективна робота щодо забезпечення дітей переселенців усім необхідним.

«Наші міжнародні партнери допоможуть облаштовувати приміщення, де навчаються та проживають переселенці цифровими навчальними кімнатами. Це потрібно для того, щоби онлайн-навчання для дітей внутрішньо переміщених людей проходило в затишних умовах. Благодійній організації «Save the children» ми представимо усі варіанти локацій задля надання допомоги ВПО на Прикарпатті», – зазначила Людмила Сірко.

Також посадовиця розповіла про підтримку від партнерів, якої потребує область саме зараз.

Представниці неурядової гуманітарної організації «Save the children» висловили готовність співпрацювати із Івано-Франківщиною задля допомоги внутрішньо переміщеним особам. Також розповіли про власні можливості обладнання цифрових навчальних кімнат, шляхом придбання необхідних ноутбуків та планшетів.

«У зв’язку із переселенням майже 46 тисяч дітей переселенців є також потреба в обладнанні цифрових навчальних центрів. Активна позиція наших благодійних партнерів – це успішний приклад небайдужості до проблем внутрішньо переміщених людей», – зауважила Людмила Сірко.

Довідково

Save the Children – це міжнародна гуманітарна організація, яка захищає дітей по всьому світу вже більше 100 років. Починаючи з 2014 року, організація переважно займалася гуманітарною допомогою для жителів Донецької та Луганської областей, проте після 24 лютого розширила свою діяльність. Зараз, окрім гуманітарної, організація надає інформаційну, медичну та психологічну допомогу, а також фінансово допомагає тим, хто її потребує, з різних регіонів України. Компанія зараз вона функціонує у більше ніж 120-ти країнах, в Україні з 2014 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора