Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: У жовтні понад три тисячі власників житла в області отримали компенсацію за прихисток переселенців на суму більше 9 мільйонів гривень

Дата: 18.11.2022 12:35
Кількість переглядів: 230


Вумовах війни солідарність та соціальна підтримка для людей, котрі постраждали внаслідок бойових дій, є надважливою. Тисячі житлових будинків зазнали руйнувань або були повністю знищені ракетними ударами. Внаслідок цього люди змушені шукати прихистку в інших регіонах.

Так, від початку війни Прикарпаття прийняло понад 147 тисяч внутрішньо переміщених людей. Переважна більшість з них оселилися у приватних будинках. Інші – у соціальних закладах краю. Щоб компенсувати вартість витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених людей, які перемістилися у період воєнного стану, держава перераховує власникам житла кошти.

Про це йшлося під час наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук із головами районних адміністрацій.

Зазначалося, що у жовтні 3322 мешканці області отримали компенсацію на загальну суму 9 мільйонів 171 тисячу гривень та прихистили у себе 10 280 внутрішньо переміщених людей.

«Прикарпатці продовжують приймати у себе переселенців. Із перших днів війни вони відкрили свої домівки для людей із зони бойових дій. Щоб підтримати їх, Урядом розроблено програму «Прихисток», за допомогою якої власникам житла відшкодовуються витрати на тимчасове розміщення внутрішньо переміщених людей», - зазначила керівниця області.

Додамо, що за весь період власникам житла в області перераховано 42 мільйони 378 тисяч 317 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора