Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 листопада - День пам'яті жертв голодоморів. Ми пам’ятаємо!

Дата: 25.11.2022 10:08
Кількість переглядів: 156

Фото без опису
Щорічно, у ці листопадові дні, Україна відзначає День пам’яті жертв голодоморів. Це безперечно найтрагічніші сторінки нашої історії. Це  події викарбувані чорними літерами на душі українського народу, які ніколи не зникнуть, а ранитимуть постійно, бо ті страшні події ми просто не маємо морального права забути.

Тільки вдумайтесь у ці цифри: з вересня 1932 року  по липень 1933 року голодною смертю в  Україні помирало щохвилини не менше 17 осіб, щогодини – понад  тисячу, щодня – 24 тисячі українців. За 10 місяців Україна втратила чверть свого населення, а це за різними оцінками від семи до десяти мільйонів людей, третина з яких діти. І це тільки 30-ті роки, а було ще два голодомори: 1921 та 1947 роках. І все це  робив так званий «старший брат - росіянин», який і зараз прийшов на нашу землю щоб нищити, вбивати, ґвалтувати і грабувати, бо орда по іншому не може.

З того часу минуло багато років, але ми не маємо морального права забувати народне слово правди і довічного прокляття, послане на голови московським катам  та їх прислужникам.

Нехай Господь Бог упокоїть душі мільйонів українців, які загинули страшною голодною смертю 1921, 1932-33 та 1947 роках. Вічна їм пам'ять.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора