Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв Голодоморів.

Дата: 26.11.2022 15:06
Кількість переглядів: 95

Фото без опису
Найтрагічнішими сторінками української історії являються Голодомори. Наша держава на шляху свого становлення перенесла відразу три таких жахливих періоди штучно створених радянською владою. Особливо важким видався Голодомор 1932-1933 років, який за приблизними підрахунками забрав життя 10 мільйонів українців. Два мільйони наших співвітчизників померли з голоду в 1921-1923 роках, ще мільйон стали жертвами в період з 1946 по 1947 роки. Збройна агресія Російської Федерації проти України це також геноцид Українського народу, який триває до сьогодні. 

Фото без опису25 листопада, з нагоди вшанування пам’яті загиблих в роки геноциду українського народу, в великому залі міської ради  за душі усіх жертв Голодомору піднесли спільну молитву за участі представників духовенства району. 

Фото без описуТакож участь у молебні взяли, заступник голови райдержадміністрації Василь Жмендак, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Іванишин, заступник міського голови Володимир Петричук, представники скруктурні підрозділи райдержадміністрації та міської ради, працівники установ та організацій району та пересічні громадяни.

Фото без описуГолодомор 1932-1933 років, голодомори 1921-1922 та 1946-1947 років, політичні репресії, депортації - далеко не повний перелік злочинів, сподіяних тоталітарним комуністичним режимом на українських землях.
В ім’я збереження України маємо завжди про це пам’ятати. Цей скорботний день має об’єднувати Український народ – владу, громадсько-політичні сили, всіх громадян – навколо вшанування пам’яті загиблих від голоду.

Фото без описуНа завершення заходу  відбулася  хвилина мовчання, учасники заходу вшанували пам’ять мільйонів закатованих голодом українців.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора