Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поїздка на звільнену Херсонщину, «пункти незламності» на Прикарпатті, допомога внутрішньо переміщеним людям, – Світлана Онищук дала розгорнуте інтерв’ю телебаченню «Галичина» (відео)

Дата: 01.12.2022 09:12
Кількість переглядів: 131


У вечірньому ефірі обласного телебачення «Галичина» у програмі «Про головне в деталях» голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук відповіла на актуальні питання сьогодення, які хвилюють прикарпатців та й загалом українців. У розмові з ведучою телепрограми, журналісткою Юлією Юзьків керівниця військової адміністрації розкрила деталі поїздки минулими вихідними з гуманітарною допомогою на деокуповану Херсонщину, розповіла про роботу «Пунктів незламності» в області, створення при ОВА спеціального цілодобового антикризового центру задля інформування населення, допомогу військовим та багато іншого.

Зокрема, очільниця області зазначила, що гуманітарна допомога від Прикарпаття Херсонській області, до слова, ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, стала можливою завдяки консолідації зусиль влади, благодійників, різних обласних служб. Було зібрано 6 вантажівок гуманітарної допомоги (продуктів харчування, засобі гігієни, побутової хімії, будівельних матеріалів тощо) для Борозенської громади.

Світлана Онищук також поділилася враженням від побаченого на Херсонщині – руйнації, відсутності нормальних умов для життя людей.

Говорили й про безпекову ситуацію. Адже під час війни постають нові виклики. Попереду зима і органи влади, енергетики, поліція, медики відпрацьовують можливі сценарії та дії у надзвичайних ситуаціях.

«Розуміємо: надалі можливі обстріли та ракетні удари по критичній інфраструктурі, – сказала Світлана Онищук. – Адже ворог за відсутності успішних результатів на полі бою хоче позбавити українців світла, води, тепла, повністю розбалансувати енергетичну систему. Я закликаю усіх мешканців Прикарпаття реагувати на сигнали повітряної тривоги. Зі свого боку ми готуємося до можливих ударів та вдосконалюємо всій захист».

Більше про роботу «пунктів незламності», створення при ОВА антикризового центру оперативного реагування, облаштування банно-пральних комплексів для військових з Івано-Франківщини – у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора