Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент України ввів у дію рішення РНБО щодо діяльності релігійних організацій в Україні

Дата: 02.12.2022 13:45
Кількість переглядів: 101

Фото без опису
Учора Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №820/2022 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року «Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Указом вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов’язаних із центрами впливу в російській федерації.

Відповідно до рішення РНБО, Кабінет міністрів України має внести у двомісячний строк на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних організацій відповідно до норм міжнародного права у сфері свободи совісті та зобов’язань України у зв’язку зі вступом до Ради Європи.

Ухвалено таке рішення з метою забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора