Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Прошу усіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час користування генераторами, щоб убезпечити себе та рідних від небезпеки

Дата: 13.12.2022 11:42
Кількість переглядів: 104


У зв’язку із вимкнення електроенергії населення та підприємства області активно почали використовувати генератори. Однак часто люди не дотримуються елементарних правил безпеки під час використання такого обладнання. Через неналежне використання генераторів в області вже зафіксовані летальні випадки.

Про це під час наради із головами райдержадміністрацій та територіальних громад Прикарпаття повідомила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

«Через відсутність належного електропостачання люди змушені використовувати різні засоби для обігріву та отримання електрики, – зазначила очільниця області. – Проте нехтування правил безпеки під час користування генераторами призводить до летальних випадків. Тому прошу усіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час користування генераторами, щоб убезпечити себе та рідних від небезпеки!».

За словами начальника головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області Володимира Чернецького, найбільша небезпека від генераторів – це продукти горіння, а саме токсичні речовини. Тому використовувати генератори у приміщеннях суворо заборонено, адже вони є джерелом підвищеної небезпеки, тому обов’язковим є дотримання чітких правил.

«Часто причиною трагедії стають елементарні нехтування правил безпеки під час користування генераторами. Люди не дотримуються інструкцій із використання такого обладнання та не користуються послугами фахівців», – розповів Володимир Чернецький.

Експерти радять: купуйте лише сертифіковану продукцію тільки в ліцензованих місцях продажу. Уважно дотримуйтесь інструкцій виробника.

Генератори та паливо повинні використовуватися тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів.

Тримайте генератор сухим та захищеним від дощу або підтоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом.

Перед заправкою дайте генератору охолонути. Паливо, пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути.

Електрогенератор під час роботи виділяє токсичний чадний газ, тому встановіть спеціальні детектори.

Тримаймося разом! І тоді ворог нас ніколи не здолає!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора