Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Графіки вимкнення електроенергії мають бути справедливими

Дата: 13.12.2022 11:44
Кількість переглядів: 104

Фото без опису
Учора під керівництвом голови обласної державної адміністрації - начальника обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулася нарада із головами райдержадміністрацій і територіальних громад краю. Участь у її роботі взяли народна депутатка України Олена Вінтоняк, заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів, а також територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Розпочинаючи нараду, усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців Збройних сил України, які віддали свої життя задля захисту територіальної цілісності держави. Також очільниця області привітала військовослужбовців із Днем сухопутних військ Збройних сил України та бійців 109-го окремого гірсько-штормового батальйону 10 ОГШБр, які вчора відзначали шосту річницю створення. Від початку повномасштабного вторгнення батальйон брав участь у боях на Півночі України, звільняв від російських окупантів Київщину, зараз воює на Сході. Додамо, що для потреб батальйону з обласного бюджету виділили один мільйон гривень.

Про заходи щодо забезпечення електроенергією споживачів області доповів технічний директор АТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. Зазначалося, що для забезпечення справедливого розподілу електроенергії обласною військовою адміністрацією буде визначено чіткий перелік об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечуватимуться електроенергією безперебійно. Поряд з цим, будинки, які під’єднані до однієї мережі із об’єктами інфраструктури, також будуть включені до графіків вимкнень електроенергії. Окрім того, обмеження будуть поширені і на промислові об’єкти. Зазначалося, що таке рішення допоможе стабілізувати ситуацію в енергетичній системі області та понизить напругу в суспільстві.

«На Прикарпаття приїхали майже 150 тисяч внутрішньо переміщених людей, релокувалося понад 70 підприємств, що є додатковим навантаженням на енергосистему області. Наша область сьогодні є тилом та мусить забезпечувати як внутрішньо переміщених людей, так і допомагати нашим військовослужбовцям. Тому дуже важливо, щоб бізнес працював, і водночас було справедливо забезпечено жителів краю електропостачанням», – зазначила Світлана Онищук.

Олег Сеник зауважив, що ліміти на використання світла, які надає «Укргенерго», стають меншими. Зараз змушені залучати до вимкнень електроенергії значно більше споживачів. АТ «Прикарпаттяобленерго» опрацьовує графіки, за яких вимикатимуть електроенергію для всіх підприємств без винятків. Також пропонують вимикати електроенергію у будинках, мережі яких під’єднані до об’єктів критичної інфраструктури. Графіки вимкнень погоджуватимуть із обласною військовою адміністрацією.

Світлана Онишук розповіла про щоденні звернення прикарпатців щодо несправедливих графіків вимкнення електроенергії.

«Обласна військова адміністрація спільно із АТ «Прикарпаттяобленерго» відкорегує графіки вимкнення електроенергії таким чином, щоб вони були справедливими для всіх споживачів», – запевнила керівниця ОВА.

Через відсутність електроенергії є перебої у роботі світлофорів. У зв’язку з цим трапляються дорожньо-транспортні пригоди. Аби уникнути аварій на перехрестях, патрульною поліцією Івано-Франківщини організовано роботу регулювальників руху та додатково залучено наряди патрулів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора