Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

МОМ збільшуватиме підтримку для забезпечення житлових потреб переселенців на Прикарпатті

Дата: 15.12.2022 11:02
Кількість переглядів: 153

Фото без описуУчора під час зустрічі заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко із представниками Міжнародної організації міграції (МОМ) обговорювали питання щодо покращення житлових умов внутрішньо переміщених людей.

Захід відбувся за участю фахівців департаменту соціальної політики ОДА, юридичного департаменту облдержадміністрації та департаменту розвитку громад та територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

Фото без описуЙшлося про потребу у створенні додаткових житлових місць для ВПО, а також можливість проведення реконструкцій наявних приміщень.

Представники Міжнародної організації міграції (МОМ) розповіли про проєкт, який вони опрацьовують. Зауважувалося, що він передбачає будівництво нового житла або реконструкцію об’єктів, які можуть бути використані для довготривалого перебування переселенців. Його суть - облаштування 250 квартир. Таке житло планується надавати ВПО в оренду за помірну орендну плату. Над цим проєктом працюватиме Представництво Міжнародної організації міграції в Україні (МОМ) за фінансуванням Уряду Німеччини через Банк розвитку KfW, за підтримки Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото без описуМовилося й про ремонт приміщень, які тривалий час не використовували, переобладнання їх під житло та будівництво нових об’єктів. Сторони також погодили комунікаційну стратегію проєкту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора