Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

19 грудня: Ситуація в соціальній сфері

Дата: 20.12.2022 10:19
Кількість переглядів: 208

Фото без опису

  • Триває процес переведення на бюджет майже 13 тис. студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти. Це діти загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також дітей жителів особливо небезпечних територій, які зараховані до закладів фахової передвищої та вищої освіти до 2021 року включно. До МОН надійшло 22 643 звернення щодо переведення на бюджетні місця здобувачів освіти від 311 закладів фахової передвищої та вищої освіти. Фахівці Міністерства опрацювали їх у повному обсязі. Усі здобувачі, які мають на це право та подали підтвердні документи до 18 листопада 2022 року, будуть переведені на бюджетні місця.
  • У Київській області учителі Володарської спеціалізованої школи-інтернат отримали хромбуки у межах національного проекту «Ноутбук кожному вчителю». Заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова відвідала Комунальний заклад Київської обласної ради «Володарська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів – Центр реабілітації». Під час робочої зустрічі з педпрацівниками обговорили трансформацію Володарської спеціалізованої школи-інтернату в інноваційний багатопрофільний ліцей Київської області – майданчик для творчого педагогічного досвіду та освітніх інновацій. Також проаналізували стан освітнього процесу в закладі в умовах воєнного стану.
  • Проект «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (Heal Ukraine), анонсований у жовтні, очікує схвалення Радою директорів Світового банку вже у грудні цього року. Спільний проект МОЗ та Світового банку у сфері відновлення охорони здоров’я буде схвалений цього місяця. Напередодні Україна та Світовий банк підписали протокол переговорів щодо залучення позики на суму €100 млн та грант Глобального фонду фінансування на суму $10 млн (GFF Grant) для реалізації цього проекту. Кошти будуть направлені на реалізацію комплексу невідкладних заходів для повернення до стабільної роботи системи охорони здоров’я, відновлення зруйнованих чи пошкоджених війною медичних закладів, їх модернізацію та підвищення ефективності.
  • За рішенням Уряду продовжено гармонізацію переліку галузей знань та спеціальностей із міжнародною стандартною класифікацією освіти (МСКО). КМУ України прийняв постанову № 1392 «Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти». Зміни обумовлені розвитком ринку праці, новими загрозами та завданнями, які постали перед Україною у 2022 році. Надалі МОН передбачає ще низку змін у переліку галузей знань і спеціальностей у процесі забезпечення гармонізації систем вищої та фахової передвищої освіти із вимогами і практиками Європейського Союзу.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора