Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Медичний заклад Прикарпаття отримав найсучасніший спеціалізований автомобіль, подібного якому в області ще не було

Дата: 20.12.2022 14:44
Кількість переглядів: 109

Фото без описуНовий повнопривідний спеціальний автомобіль загальною вартістю майже 180 тисяч доларів отримав «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради». Про це на своїй сторінці в мережі «Facebook» повідомила голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Зазначається, що авто обладнане дефібрилятором, апаратом ШВЛ, веновізорами, масажерами тощо. Його вдалося отримати завдяки співпраці з керівником «Ротарі-клубу» міста Познані Войцехом Майчжицьким.

«Це вже не перше спеціалізоване авто для медичних установ, яке область отримала завдяки співпраці з «ротарійцями», – йдеться в дописі керівниці ОВА. – Завдяки новому спецавтомобілю «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» зможе ефективно організовувати та надавати екстрену медичну допомогу на території області пацієнтам і постраждалим у повсякденних умовах, особливо в період та під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Зазначу, що досі в області ще не було автомобіля такого класу якості. Тому щиро дякую нашим міжнародним партнерам за підтримку медичної галузі Прикарпаття».

До слова, нещодавно Прикарпатський обласний центр служби крові отримав спеціалізовану машину для забору крові вартістю понад 6 млн грн. Це перший і єдиний в Україні автомобіль, призначений для заготівлі донорської крові у виїзних умовах та обладнаний для цього всім необхідним. У мобільному пункті можуть здати кров понад три десятки донорів за день.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора