Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міністерство соціальної політики України співпрацює з ЮНІСЕФ для підтримки вразливих сімей та дітей, що постраждали від війни

Дата: 21.12.2022 15:29
Кількість переглядів: 177

Фото без опису
Бажання повернути дітям радість свят об’єднало ЮНІСЕФ та Міністерство соціальної політики у їхніх зусиллях із надання вразливим сім’ям і дітям підтримки впродовж різдвяно-новорічного періоду.

В рамках Меморандуму про співпрацю ЮНІСЕФ надає грошову допомогу на загальну суму $102 млн для 123 тисяч багатодітних родин (майже пів мільйона людей).

«Завдяки співпраці Мінсоцполітики з ЮНІСЕФ 123 тисячі багатодітних сімей та тих, у яких є дитина з інвалідністю, отримають від цієї організації суттєву фінансову допомогу щоб пережити складний зимовий період. Ми вдячні Дитячому фонду ООН та продовжуємо нашу спільну роботу для підтримки родин”, - зазначила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Перелік отримувачів такої допомоги, зокрема, включає сім'ї з чотирма та більше дітьми, а також родини, які виховують дітей з інвалідністю.

«Грошова допомога від ЮНІСЕФ допоможе найбільш вразливим сім'ям та дітям в Україні пережити прийдешню складну зиму. Додаткові фінансові ресурси дадуть змогу сім'ям придбати найнеобхідніші речі. 70 тисяч шкільних портфелів із канцелярським приладдям, товарами для навчання та творчості, які роздаватимуть на борту потяга «Укрзалізниці», що прямує на схід України, — це наш спосіб допомогти дітям, які постраждали від війни, вчитися та розвиватися, а також розважатися, що дуже важливо для їхнього психічного здоров'я. Ми сподіваємося, що бодай на ці святкові дні ми зможемо повернути сім'ї до нормального життя попри всю ненормальність ситуації. Грошова допомога та подарунки стануть у пригоді до свят, а також подарують надію та щастя дітям, які впродовж останніх десяти місяців майже щоденно потерпали від війни», — сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Дитячий фонд ООН розпочав спільну з Міністерством соціальної політики гуманітарну програму грошової допомоги 31 березня 2022 року. Програма має на меті допомогти задовольнити потреби сімей із дітьми в Україні, які є одними з найбільш вразливих до наслідків війни. Станом на 30 листопада 2022 року 196 435 сімей в Україні отримали грошову допомогу на загальну суму $191 млн.

Програма грошової допомоги ЮНІСЕФ фінансується Центральним фондом реагування на надзвичайні ситуації ООН, Європейським Союзом, урядами Болгарії, Німеччини, Італії, Іспанії, Швеції та Великої Британії, а також гуманітарними ресурсами ЮНІСЕФ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора